O nouă tranșă de vaccin produs de AstraZeneca a intrat în țară. A cincea tranșă gratuită din acest ser va fi trimisă și în Republica Moldova

Publicitate

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria de 559.200 doze, produs de AstraZeneca, a intrat în ţară astăzi şi va ajunge, luni, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

”Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel national”, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Guvernul a aprobat joi un nou ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, încă 100.800 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca vor ajunge în Republica Moldova prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta este a cincea tranșă de ajutor oferit de România fraților de peste Prut, după cele din 27 februrie –  21.600 doze AstraZeneca; 27 martie – 50.400 doze de vaccin AstraZeneca; 15 aprilie – 132.000 de doze vaccin AstraZeneca; 7 mai – 100.800 de doze de vaccin produs de AstraZeneca.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!