O nouă tranșă de vaccin Moderna a sosit în țară. România nu suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, ci doar ”carantinează” dozele cu probleme

Publicitate

O nouă tranșă de vaccin Moderna a sosit în România!

106.800 doze de vaccin Moderna vor ajunge astăzi, 12 martie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Dozele vor fi distribuite astfel:

– Centrul Național de Stocare București: 32.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 5.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 11.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iași: 18.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.000 doze.

Vă reamintim că, deși mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, vaccinarea cu acesta va continua în România, doar că autoritățile au decis, joi seara, ca măsură de extremă precauție, scoaterea din centrele de vaccinare, acolo unde au fost distribuite, a acelor doze rămase din lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme în Italia, și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi primite de România de la AstraZeneca, așa cum arată  un comunicat al CNCAV.

Astfel, 4.257 de doze care se regăsesc în centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova vor fi retrase și „puse în carantină”, adică păstrate în condițiile de frig pe care le recomandă producătorul.

Procesul de vaccinare va continua, persoanele care au făcut deja prima doză cu vaccin AstraZeneca, indiferent din ce lot ar proveni, au asigurat rapelul.

Din cauza semnalării unor  efecte adverse, 9 țări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!