O nouă rundă de negocieri, mai multe variante de premier. PNL și PSD vor merge la președinte cu mai multe propuneri

Publicitate

După o nouă rundă de negocieri ce a avut loc astăzi între PNL și PSD, pentru formarea viitorului guvern și stabilirea unui program de guvernare, premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat că se va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu mai multe variante de premier, din partea celor două partide.

”Decât să apară tot felul de informaţii pe surse, când avem o concluzie, vom prezenta”, a spus Florn Cîţu, care a evitat să răspundă la întrebarea jurnaliştilor dacă şi domnia sa este una din variantele luate în calcul pentru funcţia de premier.

Deși timpul presează, criza politică încă se întinde și în zilele următoare. Potrivit lui Cîțu, încă nu a fost stabilită o dată pentru întâlnirea cu preşedintele: ”Încă nu avem o dată. Astăzi – mâine va trebui rezolvată problema premierului. Sunt mai multe variante de premier (…) Vom face o şedinţă la partid pentru a aproba forma finală a programului de guvernare. Noi am agreat că mâine (n.n. luni) va fi forma finală a programului de guvernare. După aceea urmează protocolul coaliţiei de guvernare”, a mai precizat premierul interimar.

De asemenea, el a adăugat că s-au agreat şi creşterile de pensii şi alocaţii, dar şi de investiţii. “Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile, şi investiţiile (…) Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat despre o creştere mai mare de 7%, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite. Rămâne legea în vigoare (la alocaţii, n.r.), cu câteva modificări. Majorările – de la 1 ianuarie”, a afirmat liderul PNL.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!