O nouă reorganizare pentru ca vaccinul anti-COVID-19 să ajungă în mediul rural. Un val patru al pandemiei, previzionat și în România

Publicitate

Un val patru al pandemiei se va manifesta și în România, la începutul sezonului rece, afirmă preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

”Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special, în sezonul rece, în toamnă este cât se poate de clară”, a declarat astăzi medicul care susține că, până la finele lunii iulie, este important să fie asigurată trecerea prin fiecare localitate, autoritățile având în vedere și un plan de acțiune pentru dezvoltarea conceptului  ”Oraşul vaccinează satul”, ce vizează prezenţa de echipe de vaccinare în cele 2.862 de comune până la finalul lunii iulie.

Cum campania de vaccinare este departe de ceea ce și-au propus autoritățile, dr. Valeriu Gheorghiță a spus: ”Este nevoie de o mai bună coordonare a resurselor, atât resursele umane, cât şi resursele materiale, prin acţiuni integrate care să combine partea de informare a populaţiei şi procesul de vaccinare propriu-zis. Ca atare, sunt 2.862 de comune şi în perioada lunii următoare ne dorim să existe echipe de vaccinare care să asigure procesul de vaccinare în fiecare localitate în parte. Aşa încât, vom derula o serie de activităţi în această săptămână, încât vom face un plan de acţiune care va fi comunicat către fiecare judeţ cu un desfăşurător, aşa încât să existe zilnic echipe mobile în localităţi. Sunt judeţe care au ajuns la 70%-80% dintre localităţi cu echipe şi sunt alte judeţe care au 10%-15%. Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.gov.ro şi va fi comunicat în mod oficial autorităţilor locale tocmai pentru a şti care este acest calendar al activităţilor”.

Medicul a susținut că miercuri dimineață fiecare Direcţie de Sănătate Publică şi prefectură vor primi liste cu localitățile care  ”vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe şi fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile în fiecare localitate care va fi arondată fiecărui centru”, după cum a arătat Gheorghiţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!