O nouă locație pentru viitoarea Stație de sortare a gunoiului din Dâmbovița, într-o comună de lângă Târgoviște

Publicitate

Consiliul Județean Dâmbovița a identificat o locație nouă pentru Stația de sortare a gunoiului (stația mecano-biologică) și subliniază că ”indiferent unde amplasăm această stație de tratare mecanico-biologică, aceasta nu se poate amplasa fără un acord de mediu”, domnia sa dând ca exemple de astfel de stații amplasate chiar în mijlocul orașelor Galați din România și Viena  de peste hotare.

”Am spus și mi-am asumat de acum 6 luni că voi căuta împreună cu colegii mei, împreună cu cei doi vicepreședinți, cu aparatul propriu, o locație care să îndeplinească mult mai multe condiții decât cea din Târgoviște. Locația din Târgoviște este foarte bună pentru această investiție, dar am căutat o locație care să îndeplinească și mai multe condiții decât cele pe care le îndeplineam în Târgoviște. Am găsit această locație la Șotânga, vreau să mulțumesc public primarului comunei Șotânga pentru toată deschiderea”,a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan, subliniind că proiectul, ce se va întinde pe 10 hectare, înseamnă mai multe investiții, nu doar Stația de sortare.

Vă reamintim că zilele trecute a fost semnat și contractul prin care, de la 1 ianuarie 2022, de la fiecare casă și din fiecare cartier din județul nostru deșeurile menajere vor fi în sfârșit colectate selectiv, în funcție de natura acestora – deșeuri umede și deșeuri uscate.

Contractul a fost semnat între Consiliul Județean Dâmbovița și SC Supercom Sa, pentru o perioadă de 8 ani, și are o valoare de 297.016.750,48 lei, fără TVA.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!