O nouă gafă marca Monica Anisie. Ministrul Educației recomandă elevilor care nu au curent electric să privească lecțiile la televizor

Publicitate

Întrebată luni seara, la o emisiune a postului de televiziune Realitatea Plus, cum a rezolvat problema elevilor care nu beneficiază de curent electric acasă și nu pot folosi tabletele, Monica Anisie a enumerat și varianta emisiunilor TV, printre soluții.

S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul tele-școala, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale”, a declarat Monica Anisie.

Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii România, 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online, deoarece unele localități nu sunt nici măcar racordate la energie electrică.

Tot mai multe școli se închid din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Regula este ca la mai mult de trei cazuri la mia de locuitori, toate școlile din localitatea respectivă să se treacă în scenariul roșu, în care elevii și profesorii fac școala doar online.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!