O nouă fabrică de tractoare apare în România! Vor fi create sute de locuri de muncă

Publicitate

Compania austriacă Syn Trac începe construirea unei fabrici de asamblare tractoare la Ghioroc, lângă Arad, o investiție de peste 400 de milioane de euro, care va avea beneficii importante pentru România. Primul dintre acestea este creșterea numărului de locuri de muncă: 600 de posturi vor fi disponibile pentru muncitori. În viitoarea fabrică se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi livrate în special în Europa de Est, scrie ziarulunirea.ro.

“În acest an vom construi fabrica de tractoare Syn Trac, iar în octombrie anul viitor vrem să iasă primul tractor de pe linie. Producția din România va avea ca țintă țările din estul Europei și Orientul Mijlociu. În acest an vom dezvolta și proiectul pentru fabrica de remorci și mecanisme hidraulice și cutii de viteză.

Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiția va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafață de zece hectare. Avem deja o comandă de 1.500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, a declarat Patrick Monac, managerul managerul consorțiului de firme care vor activa la Ghioroc, potrivit sursei citate.

De asemenea, în acest moment în Austria se produc în jur de 400 de tractoare pe an cu un număr de numai 85 de angajați, în condițiile în care fabrica de acolo este robotizată. Compania va colabora cu Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad pentru pregătirea studenților care vor lucra în domeniu, aceștia urmând să beneficieze de burse de studiu, scrie ziarulunirea.ro.

Totodată, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat că există discuții și cu alți investitori care vor să exploateze această zonă:

“Parcul industrial va ocupa 15 hectare, iar până acum patru companii și-au deschis sedii la noi. Șomajul aici este foarte mic, de 0,65%, dar mulți dintre locuitorii comunei care lucrează în municipiul Arad sau alte zone industriale și-au exprimat deja dorința de a se angaja mai aproape de casă, deci vom avea forța de muncă necesară.

Cât despre impactul asupra bugetului local al acestor investiții, vă pot spune că va fi semnificativ în primii trei ani, pentru că doar din impozitul de 1% din valoarea construcțiilor ce vor fi ridicate se vor colecta sume importante”, a spus primarul, notează ziarulunirea.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!