O nouă ediție cu mii de turiști la sărbătoarea pastorală „Răvășitul Oilor”! Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, unul dintre oaspeții de seamă ai evenimentului tradițional de la Runcu

Publicitate

„Răvășitul oilor”, sărbătoarea pastorală tradițională de la Runcu, a ajuns anul acesta la cea de-a 32-a ediție!

Timp de trei zile, mii de oameni s-au bucurat de evenimentul ce are loc pe cunoscutul platou al pășunii comunale „Vârf la In”, într-un superb decor, la poalele Munților Leaota.

Și în acest an organizatorii au pregătit un program bogat și divers, cu muzică populară și de petrecere, expoziție de produse tradiționale, foc de artificii, foc de tabară, artificii de zi cu fum colorat, concurs de cai grei, târg de produse tradiționale românești. 

Ediția din acest an a însemnat și un adevărat festin gastronomic din care nu au lipsit savuroasele gustări și mâncăruri „ca la mama acasă”.

Și ca de fiecare dată autoritățile județene au onorat cu prezența sărbătoarea runcenilor. Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-au aflat prefectul Claudia Gilia, primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu, parlamentari, primari din comunele învecinate.

Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița: „Fără îndoială, Răvășitul Oilor de la Runcu rămâne un eveniment de neratat”

„Răvășitul Oilor și-a păstrat farmecul și în acest an, adunând la Runcu mii de dâmbovițeni și oaspeți din județele învecinate.

Vizitatorii s-au bucurat de cele mai bune și proaspete produse tradiționale, specifice acestor sărbători. Atât meșteșugarii dâmbovițeni, cât și cei veniți din alte zone ale țării au fost la mare căutare.

Ca în fiecare an, am avut plăcerea să particip la acest eveniment alături de echipa noastră. Le-am urat tuturor o toamnă frumoasă și liniștită, mulțumindu-le în același timp pentru prezența lor Runcu – cel mai bun semn al aprecierii acestei sărbători tradiționale.

Fără îndoială, Răvășitul Oilor de la Runcu rămâne un eveniment de neratat, la care, cu toții, vom reveni și în anii următori”, a transmis șeful administrației județene.

Răvășitul oilor este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârșitul anului pastoral. Din cele mai vechi timpuri a fost celebrată la momentul coborârii oilor de pe munte, cu dansuri și jocuri, cu multă voie bună și cu mâncare pe măsură.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!