O nouă creșă se va construi în municipiul Moreni

Publicitate

În municipiul Moreni se va construi o nouă creșă. Potrivit administrației municipale, începând de la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut investiția aprobată de ministrul Dezvoltării a intrat în procedura de achiziții publice. Amplasamentul noii creșe va fi stabilit în vecinătatea Parcului de la Blocul Turn.

“Noua creșă din municipiul Moreni este cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de construcție. Astfel, începând de astăzi, investiția aprobată de ministrul Dezvoltării intră în procedura de achiziții publice.

Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat, copiii din municipiul Moreni vor beneficia de o nouă creşă de tip mediu cu o capacitate de 70 de locuri (venind astfel în completarea disponibilităţilor existente la creşa de la Grădiniţa nr. 4 – relocată temporar la Şcoala Gimnazială nr. 3 pe parcursul lucrărilor de reabilitare şi modernizare).

Amplasamentul acesteia va fi în stabilit în vecinătatea Parcului de la Blocul Turn, municipalitatea morenară urmând a asigura doar racordarea la utilităţi şi terenul aferent investiției – construcția fiind finanțată integral de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber”, se arată într-un informare emisa de Primăria Municipiului Moreni.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!