O întreagă istorie în imagini, între Muzeul de Artă și cel de Istorie de la Târgoviște. Proiect inedit de promovare a valorilor istorice și culturale dâmbovițene

Publicitate

Proiect inedit la Târgoviște!

O altfel de lecție de istorie, în imagini, cu cele mai reprezentative repere istorice și culturale ale județului și ale Târgoviștei se află ”afișată” pe gardul dintre Muzeul de Artă și cel de Istorie!

O ”lecție” formată dintr-o înșiruire de portrete în creion ale unora dintre cele mai importante personalități care au marcat istoria Țării Românești, dar și schițe ale celor mai frumoase obiective turistice din vechea Cetate de Scaun și din județul nostru!

”Astfel de surprize, care aduc un plus în atmosfera Târgoviștei, vor mai veni! Proiectul «Vizitează Dâmbovița» este la început”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan!

Mai multe orașe din România au avut astfel de idei și au transformat gardurile unor instituții representative în adevărate lecții de istorie, însă majoritatea reprezintă fotografii sau scene reproduse din Primul Război Mondial.

Practic, la Târgoviște, diferența o reprezintă faptul că desenele promovează valorile istorice și culturale județene, Dâmbovița fiind practice un județ care ”respiră” istorie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!