O glico-proteină miraculoasă este ”este descoperirea anului 2020”! Se găsește în cel mai banal aliment

Publicitate

O glico-proteină este ”este descoperirea anului 2020”!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a declarat că aceasta este lactoferina, glico-proteina fiind deosebit de utilă chiar și celor care suferă de boli grave, descoperirea ei fiind, se pare”, ”peste vitamina C”.

Mihaela Bilic a declarat pentru Digi24: ”După cum văd eu, descoperirea lactoferinei s-ar putea să fie peste Vitamina C. Poate puțini oameni știu – vitaminele au fost descoperite în anul 1900, deci de o sută de ani, iar acum pe piață, suplimentele cu vitamine fac o cifră de afaceri de o sută de miliarde de dolari pe an.

Gândiți-vă că această lactoferină este o glico-proteină din familia transferinelor. Ea transportă fierul. Are o capacitate aparte de a se lega de fier.

Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism.

Deci, pe lângă lapte, la orice mamifer există în salivă, în secrețiile nazale, în lacrimi, în tot ceea ce înseamnă sucuri digestive”, a precizat medicul nutritionist, potrivit sursei citate.

Lactoferina are o capacitatea incredibilă, fiind ca ”un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție”, a mai spus medicul.

Totodată, studiile sunt încurajatoare: la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut, iar efectul miraculos, fără niciun efect secundar sau de supradozaj, apare și la pacienții infectați cu COVID-19.

”Avem efect imunostimulator, fură fierul agenților patogeni care nu se mai pot multiplica. Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes.

Nu numai că ajută să crească imunitatea, dar scade și riscul de infecție”, a declarat Mihaela Bilic.

Lactoferina se găsește în banalul lapte, numai că atenție: ”ea e distrusă doar prin tratamentul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider. Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud.

Dacă vrem să fim sănătoși trebuie să consumăm 3 produse de la lactate zilnic – fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucățică de brânză, sau două linguri de smântână. Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse.

Sfatul meu este să dați organismului acel calciu, și în acest fel o să-i dați și lactoferină.

Este descoperirea anului 2020”, a mai transmis dr. Mihaela Bilic.

Sursă foto: Digi24

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!