O femeie din Slatina a rămas fără un picior pentru că medicii au refuzat să o trateze. Era infectată cu coronavirus

Publicitate

Caz incredibil în municipiul Slatina! O femeie a trăit momente cumplite, fiindu-i amputat un picior, din cauză că medicii au refuzat să o trateze pentru că era infectată cu coronavirus. Într-un final, femeia a ajuns la un spital din București, dar era prea târziu. Doctorii au fost nevoiți să-i amputeze gamba dreaptă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au înregistrat un dosar penal pentru neglijență în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, și zădărnicirea combaterii bolilor după ce unei femei vindecate de COVID-19 i-a fost amputat un picior.

Conform procurorilor, pe data de 6 iulie, femeia, în timp ce se afla internată la Spitalul Județean Slatina, a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv.

“Cadrele medicale au manifestat neglijență în tratarea acesteia în contextul COVID-19. În data de 15 iulie, persoana vătămată a fost din nou testată pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16 iulie persoana vătămată a fost externată, deși acuza în continuare dureri de picior”, arată procurorii în actul de sesizare.

Din cauza durerilor puternice, în 21 iulie, slătineanca a fost internată de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă.

Femeia acuză Spitalul din Slatina de neglijență și angajatorul că nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securității și sănătății în muncă deși în unitate erau mai multe cazuri de angajați testați pozitiv de COVID-19, potrivit Mediafax. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!