O femeie din Bacău a murit după ce a fost vaccinată anti-COVID

Publicitate

O femeie din Bacău, în vârstă de 73, a murit după ce a fost vaccinată, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Bacău. Femeia era cunoscută cu multiple afecțiuni cronice. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) afirmă într-un comunicat că decesul femeii nu are legătură cu vaccinul.

Din datele până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei de vineri, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze, se arată într-un comunicat CNCAV.

“Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat  în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Informațiile primite până la acest moment sugerează o supraveghere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidențe”, mai precizează comunicatul.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca “eveniment produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău, care va prezenta concluziile analize, reiese din comunicatul CNCAV.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!