O bancă își va concedia toți angajații nevaccinați

Publicitate

Angajații Citigroup INC din Statele Unite au fost anunțați că dacă nu s-au vaccinat împotriva Coronavirusului nu vor mai putea merge la serviciu. Aceștia au un termen, până pe 14 ianuarie, să se imunizeze, iar în caz contrar, vor fi concediați.

Această măsură drastică vine în contextul în care industria financiară încearcă să readucă angajații în birouri în condiții de siguranță și să revină la activitatea obișnuită, în condițiile în care varianta extrem de infecțioasă Omicron se răspândește, scrie cotidianul.ro.

Măsura este unică, având în vedere că alte bănci importante de pe Wall Street, printre care Goldman Sachs, Morgan Stanley și JPMorgan Chase & Co le-au spus unor angajați nevaccinați să lucreze de acasă, dar niciuna nu a mers încă până la concedierea personalului, mai scrie sursa citată.

De asemenea, până în acest moment 90% din personalul de la Citigroup INC s-au conformat noilor reguli, iar ceilalți angajați se vor vaccina în următoarea perioadă. Totodată, banca a declarat atunci că se conformează politicii administrației președintelui american Joe Biden, care cere ca toți lucrătorii care susțin contracte guvernamentale să fie complet vaccinați, întrucât guvernul este un client „mare și important”, scrie cotidianul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!