O anexă gospodărească din comuna Mănești, distrusă de un incendiu provocat de un conductor electric improvizat. Galerie foto

Publicitate

O gospodărie din localitatea Drăgăești – Ungureni (comuna Mănești) a fost distrusă de un incendiu izbucnit, joi de dimineață, în jurul 08.00, din cauza unui conductor electric improvizat.

Din fericire nu au fost victime, dar focul a mistuit o anexă gospodărească. Intervenția rapidă a pompierilor a făcut ca incendiul să se întindă la alte două locuințe vecine.

„În această dimineață, pompierii târgovișteni au fost alertați, prin apel 112, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din satul Drăgăești-Ungureni, comuna Mănești.

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj de ambulanță SMURD de la Detașamentul Târgoviște.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la o anexă gospodărească (magazie), existând riscul extinderii la două locuințe învecinate.

Intervenția a fost promptă, incendiul fiind lichidat rapid. Pompierii au protejat și salvat din calea flăcărilor atât locuința proprietarului, cât și o casă vecină, ambele situate în imediata apropiere a anexei.

Din fericire nu au existat victime, doar pagube materiale. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de circa 20 metri pătrați și materiale textile și cărbuni depozitați de aceasta.

Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui conductor electric improvizat”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

Atenție la utilizarea instalațiilor electrice!

Petru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră, se interzice:

-utilizarea instalațiilor electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranțe, etc) și a consumatorilor electrici (de orice fel) cu defecțiuni sau improvizații.

Se va utiliza numai aparatură omologată:

-suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.

Trebuie conștientizat faptul că improvizațiile de orice natură, în marea lor lor majoritate, duc la evenimente cu urmări catastrofale. Mulți dintre cei care recurg la improvizații se gândesc că pot face economie la bani, dar nu conștientizează că în realitate fac „economie” la viață. În primul rând la viața proprie, la viața familie lor și la viața celor din jur.

Renunțați la improvizații- Protejați-vă viața și bunurile!

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!