Numărul focarelor de porcină africană în România a ajuns la 529. Patru dintre acestea sunt în județul Dâmbovița

Publicitate

Un număr de 529 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active, săptămâna trecută, în România, din care 9 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații comerciale de tip A, reiese dintr-un comunicat emis de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

În intervalul 15-21 octombrie au fost înregistrate 24 de focare noi de pestă porcină și au fost stinse 48 de focare (27 în județul Olt, 10 focare în Satu Mare, 5 focare în Maramureș, 3 în Argeș, 2 în Teleorman și unul în Dolj).

De asemenea, după ultima actualizare realizată la nivel național, în județul Dâmbovița există focare, la porcii domestici. Cel mai probabil, aceste focare au fost identificate în localitățile Șotânga (16 noiembrie) și Vișina (13 noiembrie).

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate  3 941 de cazuri la mistreți, în 38 de județe.

Pentru această boală nu există vaccin, singura modalitate de protejare a sănătății animalelor fiind respectarea condițiilor de biosecuritate.

Pesta porcina africană nu produce îmbolnăviri l oameni, însă acest virus are impact dezastruos la nivel economic și social.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!