Numărul de infectări cu Covid-19 a crescut în ultimele zile! Cum ar trebui să ne protejăm în fața valului 4

Publicitate

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre ceea ce înseamnă noile creșteri de cazuri cu Covid-19 și cum ar trebui să ne ferim corect din fața acestui pericol. Acesta spune că trebuie luat în calcul faptul ca va veni un alt val al pandemiei, însă vor exista mai puține victime de această dată:

“Era de aşteptat să fie aşa. Şi cred eu că, din acest moment, trebuie să fim pregătiţi pentru ce va urma, fără să intrăm în panică, dar să ne gândim ce măsuri trebuie să luăm pentru prevenţie.

Cei care nu s-au vaccinat ar putea să o facă pentru că, până la urmă, este singura modalitate care creşte mult şansele de a nu face o formă severă chiar dacă mă infectez. Chiar şi tinerii, rar, pot face forme severe. Atunci, este bine ca toată lumea să se gândească preventiv, plecând de la vaccin şi de la restul măsurilor bine ştiute care previn infectarea”, a spus Adrian Marinescu, potrivit Dcnews.ro. 

Acesta a mai spus că vor urma câteva luni dificile în care va trebui să învățăm să ne trăim viața cât mai normal și în același timp să ne protejăm pe noi și pe cei dragi:

“Eu ce am văzut, din experiența pandemiei, este că nu este bine să facem calcule, când se atinge vârful, dacă e un platou sau un vârf. Lucrurile astea sunt greu de prognozat pentru simplu motiv că sunt elemente dinamice. Adică, în funcţie de ce se întâmplă de acum încolo. Și sunt mulţi factori care pot influenţa, lucrurile se pot schimba. Cred că lunile care urmează vor fi complicate din acest punct de vedere. Clar vor fi mai multe infecţii şi trebuie să găsim acea variantă de mijloc în care ne ducem viaţa mai departe, dar o facem cu prudenţă pentru că există riscul să ne infectăm şi să facem şi o formă severă”, a mai spus medicul, potrivit Dcnews.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!