Ultimul studiu relevant în materie de pariuri sportive a scos la iveală faptul că 93% dintre jucători pierd bani pe termen lung. Procentul pare foarte mare, însă acesta este adevărul: doar 7% dintre pariori sunt suficient de buni astfel încât să iasă pe profit. Este posibil să fie mai mare procentul celor care obțin câștiguri mari la loto Lucky Six Superbet.
O parte dintre cei care nu au succes își asumă pierderile, considerând că pariurile sportive reprezintă o distracție, iar pentru fiecare distracție trebuie să plătești. Alții se enervează și dau vina pe ghinion pentru ce li se întâmplă, susținând sus și tare că ei sunt pariori buni.
Specialiștii consideră că afirmația „eu pariez cum trebuie, dar am ghinion” nu are acoperire. În primul rând, chiar atât de multă lume să aibă ghinion? În al doilea rând, se știe că roata norocului se întoarce. Mai ai și noroc, nu doar ghinion. Există o lege a compensației în viață. Norocul lipsește, însă, în cazul celor care nu respectă câteva reguli elementare la pariuri sportive.
Iată, de fapt, care sunt motivele pentru care cei mai mulți dintre pariori ies pe minus în mod constant:
Cuprins
Biletele de tip „cearșaf”
Foarte mulți pariori visează să câștige bani mulți cu mize mici. Astfel, ei pun 15-25 de meciuri pe un singur bilet, fiind atrași și de câștigurile suplimentare oferite de agenții pentru pariurile cu multe selecții. Un bilet tip „cearșaf” iese foarte, foarte rar. De la trei meciuri în sus pe bilet, pariurile sportive devin o loterie.
Pariuri în funcție de cote
Unii jucători se încred orbește în cotele fixate de casele de pariuri, considerând că acestea reflectă întocmai riscul asumat. Cu cât cota este mai mică, cu atât probabilitatea de câștig ar trebui să fie mai mare. „Problema” este că bookmakerii calculează cotele ținând cont în primul rând de principii economice, deci valorile pot fi înșelătoare. În plus, se întâmplă des să nu iasă selecții de 1.15 – 1.20.
Pariuri nerealiste
Chiar dacă joacă bilete cu o singură selecție, unii pariori pariază pe cote foarte mari, de la 4.00 în sus. Pariorii de succes nu recomandă meciuri având cota mai mare de 2.20, pentru că ele sunt nerealiste. Câștigarea unui astfel de pariu ține strict de o șansă foarte mare. Cu alte cuvinte, jucătorii își caută ghinionul cu lumânarea.
Management defectuos al banilor
De fiecare dată când își alimentează contul, pariorii își „promit” să respecte managementul banilor, adică să nu mizeze niciodată pe un bilet mai mult decât ar trebui, raportat la buget și la risc. Ei respectă planul până la prima perioadă mai proastă, apoi încep să joace la recuperare. Măresc miza chiar dacă probabilitatea de câștig este mică și merg din înfrângere în înfrângere, până rămân fără bani.
Superficialitate
Un alt „ghinion” al pariorilor din categoria pierzătorilor este că ei nu au răbdare să analizeze meciurile așa cum ar trebui și să caute informații despre toți factorii care ar putea influența rezultatele pariurilor. O analiză făcută cum trebui ia cel puțin 20 de minute. În schimb, ei nu rezervă mai mult de 2-3 minute unui meci. Aruncă o privire pe statistică și cred că știu ce se va întâmpla.
Jucatul „în orb”
Foarte mulți jucători la pariuri sportive nu urmăresc meciurile pe care riscă bani, nici măcar partidele pe care pariază live. Așa cum am spus, se ghidează după statistici și au impresia că știu totul despre echipele implicate. Se pune întrebarea: au sau nu au dreptate? Răspunsul este dat de balanța contului lor, care afișează mai tot timpul „0 lei”.