Noul stadion de la Târgoviște, la ultimul pas înainte de lansarea licitației pentru construire. Care vor fi costurile arenei din zona Dâmbovița Mall

Publicitate

Noul stadion de la Târgoviște a mai făcut un  pas important, practic ultimul înainte de lansarea licitației de construire!

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiții pentru proiectul ”Complex Sportiv Stadion Municipal”, în cel mai scurt timp urmând să fie scoase la licitație atât proiectarea, cât și execuția acestuia.

Este vorba despre stadionul la standarde internaționale ce se va construi în zona Dâmbovița Mall și va deservi întregul județ, dar și mișcarea sportivă națională.

Construcția de 70 milioane euro, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița va fi de 5 milioane euro și terenul pus la dispoziție pentru investiție, va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și meciuri din UEFA Europa League și UEFA Champions League, dar  și meciurile echipei naționale de fotbal.

”Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv  județean și regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.

Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion” a declarat președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Ca detalii legate de acest nou stadion, acesta va avea: 12.012 locuri, pistă de atletism, 434 locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!