Noul șef al CJA, pus pe fapte mari! Septimiu Burtescu vrea o față nouă pentru arbitrajul dâmbovițean. “Nu voi nedreptăți pe nimeni”

Septimiu Burtescu (foto dreapta)
Publicitate

Ionuț Parghel
Septimiu Burtescu (42 ani) este pus pe fapte mari în fruntea Comisiei Județene de Arbitri. Noul șef al “fluierașilor” dâmbovițeni și-a propus să ofere o nouă față acestei structuri din cadrul Asociației Județene de Fotbal.

Conștient că va avea mult de muncă în această privință, Burtescu are ca obiectiv principal să ducă arbitrajul dâmbovițean pe făgașul normal. Fostul arbitru și fotbalist divizionar își va prezenta la începutul săptămânii viitoare și echipa cu care lucra la CJA. Burtescu a considerat că va încerca să aibă o relație bună cu toți arbitrii dâmbovițeni, cât și cu toți reprezentanți AJF.

“Echipa cu care voi lucra o voi face cunoscută la începutul săptămânii viitoare

De asemenea, acesta a lăsat de înțeles că începând din sezonul viitor fiecare meci județean va fi oficiat de o brigadă alcătuită din trei arbitri. “A fost o bucurie că am fost numit în fruntea Comisiei Județene de Arbitri. Este o provocare, dar în același timp și o mare responsabilitate. Această numire poate reprezenta o încununare a tuturor activităților mele fotbalistice. Sunt optimist și dornic de a face o treabă cât mai bună la CJA. Nu o să mă dau niciodată bătut și voi face tot ce e mai bine pentru arbitrajul dâmbovițean. Trebuie să muncesc din greu deoarece trebuie să punem la punct numeroase  lucruri. Echipa cu care voi lucra o să o fac cunoscută la începutul săptămânii viitoare. Obiectivele mele sunt: să nu mai existe meciuri fără trei arbitri, toate meciurile să se joace la aceeași oră, să avem cât mai mulți arbitri competenți în structura noastră, să promovăm pe sezon cel puțin un arbitru la nivel divizionar, vom înființa câteva centre de arbitraj în județ pentru a forma noi generații de arbitri. Am o observat o ruptură între arbitrii dâmbovițeni. Acest lucru nu-mi place și voi face tot posibilul să-i unesc. De asemenea, aș vrea să ne bucurăm cu toții de realizarea unuia dintre ei. Dezbinarea dintre ei nu e bună. Majoritatea arbitrilor i-am simțit lângă mine, iar acest lucru îmi dă o mare putere de muncă. Nu voi nedreptăți pe nimeni în privința delegărilor. Voi fi corect cu fiecare dintre ei. Dacă unul dintre ei merită la “Tinere talente” îl voi ajuta neîncetat. Cei care au gânduri ascunse și nu vor să facă teabă se vor elimina singuri”, ne-a declarat Septimiu Burtescu. Pe de altă parte, noul șef de la CJA a transmis un punct de vedere și în privința aducerii unei brigăzi străine la derby-ul dintre Gloria Cornești – Recolta Gura Șuții. “Nu sunt de acord să aducem arbitrii străini la meciuri din campionatul nostru. La acest meci va fi adusă o brigadă din afara județului de forță majoră, pentru a nu se ajunge la interpretări după joc. Pe viitor nu se va mai întâmpla acest lucru”. Ca arbitru, Septimiu Burtescu s-a aflat patru ani pe lista FIFA – futsal, iar la Liga a 3-a a arbitrat o perioadă de zece ani. Ca fotbalist, Burtescu a jucat pentru Cimentul Fieni, Chindia Târgoviște și Conired Pucioasa, având aproximativ 90 de meciuri la nivelul Ligii a 2-a și peste 150 de prezențe la nivelul Ligii a 3-a.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!