A noua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România. 196.560 doze, distribuite în cele șapte centre regionale de depozitare

Publicitate

Astăzi, 13 februarie, a sosit în România cea de a noua tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech!

Cele 196.560 doze urmau să sosească pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, transportul către centrele de stocare fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, cele mai multe dintre dozele distribuite ajungând la Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze.

Pentru celelalte dozele sunt alocate astfel:

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!