Nou pas pentru drumul de mare viteză București – Târgoviște! Ex-ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectare

Publicitate

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), inițiator al proiectului, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea noului drum de mare viteză București – Târgoviște!

”Compania de Drumuri a primit undă verde de la Agenția pentru Achiziții Publice pentru desemnarea câștigătorului licitației pentru proiectarea viitorului drum rapid între București și Târgoviște. În cazul fericit în care nu vor fi depuse contestații, contractul ar trebui să fie semnat zilele următoare.

Am spus-o de la începutul mandatului de ministru al Transporturilor și o repet: dublarea actualului drum național DN71 Bâldana-Târgoviște, ce trece pe 53% din distanță prin localități, ar fi fost o soluție rudimentară, scumpă, de durată și cu deranj major pentru cetățeni și șoferi, atât în timpul lucrărilor, cât și mai apoi prin creșterea riscului de accidente.

Împreună cu specialiștii din minister și cu colegii din CNAIR am schimbat la începutul anului această strategie păguboasă, mergând înainte cu o variantă de drum rapid nou, cu 2 benzi pe sens, separare pe mijloc, intersecții denivelate, viteză de proiectare de 120-130 km/h, care să evite localitățile, mult mai eficient de construit și cu o siguranță sporită”, a declarat ex ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă mai amintește că în licitația a fost lansată în luna martie, iar în luna mai au fost depuse ofertele pentru proiectarea drumului rapid București-Târgoviște ”pe noul model de caiet de sarcini modern, cu condiții contractuale echilibrate, cu cerințe geotehnice suplimentare, practic din acest contract urmând să rezulte un «preliminary design» solid pe baza căruia lucrările să meargă șnur. Tipul drumului (autostradă sau drum expres) va rezulta în cadrul acestui contract”.

Totodată, fostul oficial amintește că în această vară au fost realizate lucrările solicitate de domnia sa, și anume: reparații extinse pe actualul drum național DN71 Bâldana-Târgoviște (Reparații pe suprafețe extinse pe 35.000 de metri pătrați, Reparații de gropi pe 2.000 de metri pătrați, Instalări de panouri de orientare de dimensiuni mari, Instalări de indicatoare rutiere de orientare, Amenajarea intersecțiilor, trecerilor de pietoni și punctelor negre de pe traseu cu semnalizare orizontală și verticală, marcaj antiderapant, gard pietonal, marcaje rezonatoare, stâlpișori lamelari și alte indicatoare rutiere.

”Nu în ultimul rând, în ultimele zile de mandat m-am asigurat că a fost lansată licitația pentru modernizarea următorului sector din DN71 între Târgoviște și Sinaia, pentru a asigura o nouă traversare civilizată peste Meridionali.

Toate aceste proiecte majore se întâmplă doar dacă ele sunt gândite cu cap și sunt monitorizate constant pe întreg ciclul de viață”, a mai transmis Cătălin Drulă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!