Nori tot mai negri deasupra COS Târgoviște! Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului “Valahia”: Salariații combinatului au fost abandonați”

Publicitate

Nori tot mai negri acoperă Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Soarta COS pare tot mai pecetluită…spre dispariție, chiar dacă reprezentanții partidului USR PLUS au anunțat zilele trecute că acest combinat rămâne în continuare o prioritate pentru ei.

Aceștia au transmis că această unitate metalurgică ar putea fi preluată de AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de oțel și oțeluri speciale din Europa. Potrivit acestora, dacă va fi preluat de acest grup italian, COS Târgoviște ar putea ieși din moarte clinică.

Numai că până la realizarea acestei operațiuni este cale lungă, iar șansele de atingere ale acestui obiectiv sunt extrem de fragile. Liderul de sindicat “Valahia”, Nicolae Dragodănescu, a lăsat de înțeles că statul nu are niciun control asupra combinatului, iar politicienii par să fi abandonat pista numită COS Târgoviște.

“Statul român poate, dacă vrea, să finalizeze operațiunea de preluare a activelor funcționale de la COS Târgoviște, prin dare în plată, în contul creanței fiscale…simplu, curat și perfect legal! Apoi poate privatiza oricând din nou acest combinat, liber de sarcini și de complicații juridice.

Finalizarea acestei operațiuni a stat și stă în mâna politicienilor aflați la guvernare și în special în pixul “ministrului” economiei , Claudiu Năsui, membru al USR PLUS.

Salariații COS Târgoviște au fost abandonați …și de cei care au finalizat inițiativa legislativă de modificare a legislației, pentru a face posibilă preluarea prin dare de plată și de coaliția aflată la guvernare.

Trebuie să recunoaștem cinstit că și reacția foarte diminuată a salariaților a contribuit într-o oarecare măsură la situația prezentă. Am tras concluzia că politicienii care s-au folosit de noi și apoi ne-au abandonat sunt oameni de onoare…

Am văzut declarații incredibile ale unor politicieni locali ai USR PLUS,…că îi interesează soarta acestui combinat și se luptă să îl salveze. Le transmit din jargon un “hai sictir”! În acest moment, statul nu are absolut niciun control asupra COS Târgoviște!

Statul nu are decât o datorie imensă de recuperat și nu este decât un simplu creditor! Și tot statul roman mai are și niște politicieni care fac afirmații cum că “aduc ei pe cineva”, care să preia un combinat în insolvență, cu situație juridică complicată, care va plăti apoi datoria către stat și datoriile către ceilalți creditori, și care va mai face și oțel la Târgoviște!

Au trecut peste 30 de ani de la schimbarea cu jertfă de sânge a unui sistem politic care nu mai reprezenta atunci poporul român! Uitați-vă și vă minunați cine reprezintă astăzi poporul român! Nu abandonați lupta”, a transmis liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu, pe pagina de Facebook a Sindicatului “Valahia”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!