Noi sancțiuni pe linia de mediu. Jandarmii montani au surprins doi bărbați descărcând o autoutilitară cu deșeuri în zona ”Valea Mușchiului” Moroeni

Publicitate

Acțiuni preventive, de informare, dar și misiuni în zona montană a jandarmilor de la posturile Zănoaga și Peștera!

Marți seară, în vecinătatea DN 71 Târgovişte-Sinaia, echipajul de jandarmi aflat în zonă a surprins două persoane în timp ce descărcau deşeuri la marginea pădurii.

Cei doi bărbați surprinși, de 51 și 59 de ani, descărcaseră o autoutilitară plină cu deşeuri menajere şi mobilier din lemn deteriorat în zona “Valea Muşchiului” din localitatea Moroeni.

Jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, iar  celor doi li s-a pus în vedere să aducă terenul de îndată la starea iniţială.

Pe de altă parte, în acest week-end, jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat 27 de acțiuni de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, dar și la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.

Activitățile s-au desfășurat în zonele Peștera, Padina, Bolboci, Zănoaga, Scropoasa, Dichiu și Piatra Arsă din Munții Bucegi, în locuri de campare, precum și pe traseele montane.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spații neamenajate și desfășurarea de activități de picnic în afara zonelor special amenajate.

În activitățile desfășurate jandarmii montani au acționat atât independent, cât și în comun cu reprezentanți ai Administrației Parcului Natural Bucegi.

În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 100 de pliante.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!