Noi relaxări se discută astăzi! Persoanele fără certificat verde ar putea avea acces în supermarketurile din mall-uri

Publicitate

Veste excelentă pentru persoanele care nu dețin certificat verde! Comitetul Național pentru Situații de Urgență dezbate astăzi o propunere care ar duce la relaxarea uneia dintre restricțiile pandemice. Propunerea este ca persoanele fără certificat verde (vaccinare, trecere prin boală sau test negativ) să poată intra în supermarketurile din interiorul mall-urilor în  anumite condiții, potrivit g4media.ro. 

Pentru ca această condiție sa fie îndeplinită, mall-urile vor fi nevoite sa stabilească culoare dedicate și controlate, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană.

Totodată, aceste centre ar urma să fie limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoan ce pot avea acces în respectivul supermarket, potrivit sursei citate mai sus.

Reamintim că o astfel de decizie a CNSU trebuie dublată de o hotărâre de guvern pentru a intra în vigoare.

Tot astazi, CNSU propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!