Noi întâlniri importante pentru Universitatea Valahia Târgoviște și studenții săi. Discuții pentru finanțări europene, proiecte de stagii de practică și formare profesională cu mediul antreprenor

Publicitate

Noi întâlniri, noi discuții aplicate pe subiecte de interes maxim, noi oportunități de colaborare pentru binele Universității Valahia din Târgoviște și autoritățile cu competențe în domenii de afaceri.

Săptămâna aceasta noua conducere a UVT a avut noi întâlniri, de data aceasta cu conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, dar și cu conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Rectorul UVT, Cornel Sălișteanu, a declarat referitor la întâlnirea cu managerii ADR Sud Muntenia, că s-a discutat despre oportunitățile de finanțare destinate mediului academic, disponibile prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

„Discuțiile au fost aplicate și relevante, reliefând posibilitatea finanțării parteneriatelor din domeniul CDI între universitate și mediul public și privat.  Mulțumesc domnului director general al ADR Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Muşat, doamnei Gabriela Călin, Directorul Direcţiei Autoritate de Management şi doamnei Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului directorului general, pentru profesionalismul și deschiderea pe care le manifestă față de Universitatea Valahia din Târgoviște”, a declarat Cornel Sălișteanu.

Și discuțiile cu conducerea CCIA Dâmbovița au fost benefice, fiind necesară consolidarea parteneriatului dintre universitate și mediul antreprenorial, cu accent pe implicarea activă a angajatorilor în procesul de definire a planurilor de învățământ.

„Această colaborare directă contribuie esențial la validarea competențelor și îmbunătățirea perspectivei de angajare și dezvoltare profesională a absolvenților universității”, a transmis președintele Senatului UVT, Claudia Gilia, după întrevederea cu președintele CCIA, Valentin Calcan, directorul general CCIA Ștefania Stroică, și Alexandra Ioana Pîrlea, expert accesare fonduri europene CCIA.

Scopul principal al colaborării dintre UVT și CCIA este facilitarea transferului de cunoștințe și tehnologii între universitate și companii, să sprijine inovarea și antreprenoriatul local, să dezvolte programe educaționale relevante pentru nevoile pieței muncii și să promoveze schimburile de experiență între cadrele didactice, studenți și profesioniști din industrie.

„Prin intermediul acestui parteneriat, se vor dezvolta proiecte comune de cercetare și inovare, se vor organiza stagii de practică pentru studenți în companii locale, se vor oferi programe de formare și consultanță pentru antreprenori și manageri de întreprinderi mici și mijlocii, și se vor organiza evenimente și conferințe care să faciliteze dialogul între mediul academic și cel de afaceri.

Această colaborare va contribui la consolidarea legăturilor dintre universitate, industrie și comunitatea locală, creând astfel un ecosistem favorabil inovării și dezvoltării durabile în regiunea Dâmbovița”, au declarat reprezentanții CCIA Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!