Noi finanțări europene atrase la Târgoviște pe zona educațională. Alte două școli vor beneficia de reabilitare, modernizare și dotări

Noi finanțări europene atrase la Târgoviște pe zona educațională!

Astfel, astăzi, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, alături de președintele CJD, Corneliu Ștefan și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de primarul muncipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a fost semnat un contract foarte important pentru educația copiilor cu nevoi speciale: „Reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituţional al persoanelor cu dizabilităţi la Școala Gimnazială Specială Târgovişte”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Potrivit președintelui CJD, ”valoarea totală a proiectului este de 7.254.320,44 lei”.

Dacă, în prezent, Școala Specială Târgoviște are 27 de săli de clasă, în urma implementării proiectului vor fi asigurate: 29 de săli de clasă; 13 cabinete moderne (12 cabinete logopedie, 1 cabinet psihopedagogic); 4 ateliere (1 atelier de tâmplărie, 1 atelier mecanic, 1 atelier de croitorie, 1 atelier de activități gospodărești); 3 săli pentru activități specifice (o sală multisenzorială, o cameră metodică, o sală kinetoterapie); 2 laboratoare (un laborator de informatică, un laborator multimedia); o bibliotecă.

Termenul de finalizare a acestui proiect este 31.12.2023.

De asemenea, tot astăzi, la Târgoviște, s-a semnat și contractul de finanțare europeană pentru proiectul cu titlul “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale prin Extinderea, Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”!

Școala “Tudor Vladimirescu” va face obiectul unei ample investiții de peste 22.487.266,06 lei.

Proiectul echipei conduse de primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, prevede: reabilitarea integrală a corpului principal de clădire; reabilitarea salii de sport; sală de festivități și corp administrativ;amenajarea curţii şi a bazei sportive.

”După finalizarea proiectului de modernizare, dotare și extindere a școlii «Mihai Viteazul», a investițiilor care au vizat Grădinițele nr. 13 și 15, Creșele nr. 8 și 14, sala de sport de la Clubul Sportiv Școlar, baza sportivă de la Colegiul Național «Constantin Carabella» și  alături de lucrările substanțiale de modernizare și extindere care se derulează la școala «Matei Basarab» sau la Grădinița «Rază de Soare», iată ca și Școala Gimnazială «Tudor Vladimirescu» va face obiectul unei ample investiții”, a precizat primarul Târgoviștei.

Unitatea de învățământ va beneficia și de mobilier, dotări de laborator, dotări cabinet stomatologic, dotări sală de mese, dotări sală de sport, dotări cabinete școlare, dotări sală de festivități.

Lucrările vor debuta luna viitoare, iar durata de execuție este de cel mult 24 de luni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!