Noi dotări pentru salvamontiștii dâmbovițeni! Autospecială de intervenție nouă pentru Serviciul Public Județean de Salvamont Salvapeo Dâmbovița

Publicitate

Dotări noi pentru salvamontiștii dâmbovițeni! O autospecială destinată intervențiilor în situații de urgență produse în special pentru zone foarte greu accesibile, căi de acces înguste și obiective din zona montană au intrat, începând de astăzi, în dotarea Serviciului Public Județean de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

Caracteristicile principale ale autospecialei sunt deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat şi transportul victimelor. Autospeciala corespunde unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

„Salvamontiștii dâmbovițeni vor ajunge mult mai repede la intervenții și vor putea transporta în deplină siguranță turiștii care, în cazul unor accidentări, au nevoie de ajutorul lor și al medicilor. De astăzi, Serviciul Public Județean de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița are în dotare un vehicul de intervenție complet echipat pentru a ajunge în cele mai dificile zone montane, dar și o remorcă pentru transportul unui echipaj canin de intervenție în situații de avalanșă. Mașina este dotată cu tărgi speciale, defibrilator și echipamente de prim ajutor. Mulțumim pentru sprijin și colaborare Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița!”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!