Nivelul maxim al veniturilor până la care se poate acorda ajutor de încălzire a fost majorat la 800 de lei

Guvernul a modificat Ordonanța 70/2011 privind unele măsuri de protecție socială în perioada sezonului rece, în sensul că a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Acest lucru a fost absolut necesar după majorarea pensiilor realizată de Guvern în luna septembrie, inclusiv prin majorarea pensiei sociale minime până la 800 de lei. Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, explică: ”A fost nevoie de modificarea acestui act normativ pentru a crește plafonul pentru persoanele care realizează venituri minime și care beneficiază în această perioadă de un ajutor de încălzire pentru sezonul rece. Astfel, guvernul a majorat plafonul veniturilor minime pentru persoanele care beneficiază de ajutor de încălzire de la 750 de lei la 800 de lei, pentru a pune în acord aceste prevederi ale Ordonanţei 70/2011 cu noile situații în ceea ce privește veniturile populației, repet, ca urmare a majorării pensiei sociale minime de către Guvernul Orban în luna septembrie de la 704 de lei la 800 de lei. Astfel, persoanele care erau în riscul de a nu beneficia de ajutor de încălzire, prin această ordonanță de urgență vor putea beneficia de astfel de măsuri de protecție socială, mai ales acum în perioada în care suntem la începutul sezonului rece”, a precizat reprezentantul guvernului.

OUG 70/2011 are ca scop reglementarea acordării unor măsuri de protecție socială a populației reprezentate de ajutoare lunare pentru acoperirea unei părți din cheltuielile aferente încălzirii locuinței în perioada sezonului rece, precum și a modului de facturare și plată a energiei termice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!