Nicolae Ciucă: ” Avem tot ce ne trebuie pentru a demara pe 27 decembrie campania de vaccinare anti-COVID”

Publicitate

Autoritățile au făcut toate pregătirile pentru a putea începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în România, între Crăciun și Revelion. Totodată, premierul interimar, Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români să aibă încredere în acest demers care va debuta pe 27 decembrie.

“Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat premierul interimar.

Nicolae Ciucă a participat, luni de dimineață, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.

Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun,  România urmează să primească prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi distribuite la cele 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!