Nemulțumiri tot mai mari pentru că spitalul din Moreni a fost transformat în spital suport pentru bolnavii suspecți sau confirmați cu coronavirus. Ionel Petre: “Domnilor, trezirea”

Publicitate

Tot mai multe nemulțumiri au apărut în Dâmbovița după ce Spitalul Municipal Moreni a fost desemnat spital suport pentru bolnavii suspecți sau confirmați cu noul virus COVID-19.

Astăzi, un alt lider local al unui partid politic, care și-a arătat, din plin, nemulțumirea a fost Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița.

Într-un comunicat, apărut pe pagina de Facebook Alde-Dambovita, acesta a transmis că Spitalul din Moreni a intrat în atenția autorităților județene nu pentru ajutor sau investiții, ci pentru a folosi unitatea medicală doar ca tampon pentru Spitalul Județean Târgoviște.

“SOS Spitalul Moreni!

După orașul Pucioasa și Moreniul a intrat în atenția autorităților județene, dar nu pentru ajutor, investiții sau pentru a schimba ceva, ci pentru a folosi spitalul orășenesc tot ca tampon pentru Spitalul Județean Târgoviște – Dâmbovița. Dacă până acum maternitatea din Moreni “nu era conformă pentru că nu respecta circuitele medicale” și s-a luat în calcul închiderea, acum a devenit locul perfect pentru primirea gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 sau care vin din zonele de risc.

Situația este similară cu cea de la Pucioasa! Unitatea medicală este în centrul orașului, care deservește mai multe localități limitrofe. Unde mai pot fi tratați pacienții cu alte afecțiuni, dacă vor ajunge gravidele cu Covid-19 în unitatea spitalicească? S-a anunțat deja un caz de la Corbii Mari, o gravidă care a contactat virusul și care va fi adusă să nască la Moreni.

Mai mult decât atât, maternitatea este aproape lipită de blocurile din zonă, adică un pericol iminent pentru cetățenii care locuiesc aproape.

Revenim la mămici și la copii. La Moreni, din câte știm, nu există secție de neonatologie și nici medic neonatolog. Cine va prelua bebelușul imediat după naștere? Sperăm că nu ambulanța care ar trebui să îl ducă rapid la Târgoviște, la Spitalul Județean… Ar fi un șoc prea mare și pentru copil și pentru mamă fiind despărțiți în primele clipe de viață și o spun în calitate de om, nu de specialist. Plus că se adaugă și riscurile la care este expus fătul din punct de vedere medical.

Medicii de aici nu bat în retragere, așa cum s-a întâmplat la alte spitale din țară, rămân “la cârmă”, rămân în prima linie, rămân alături de pacienți, deși nu sunt pregătiți pentru o astfel de situație. Nu există suficiente echipamente de protecție și dotări pentru o luptă acerbă împotriva Covid-19. Doctorii de la Moreni au ajuns să prezinte situația cetățenilor pe Facebook și să ceară ajutorul celor care au posibilitatea să susțină unitatea medicală în această perioadă. NU ei trebuie să ceară echipamente, medicamente, aparate! Este datoria autorităților să facă acest lucru!

Domnilor, trezirea! Este momentul să acționați! Nu mai așteptați campania electorală pentru a-i asculta pe cetățeni! E timpul să ieșiți și voi în “linia I” să le asigurați cele necesare adevăraților eroi din aceste zile!”, a transmis Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!