Nelu Tătaru, întrebat dacă își dă demisia după tragedia de la Piatra Neamț: “Toți ar trebui să ne simțim vinovați”

Publicitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că toți cei care au condus Ministerul ar trebui să se simtă vinovați pentru starea în care arată sistemul medical din România, dar a adăugat că el nu-și dă demisia după tragedia de la Piatra Neamț.

Întrebat dacă el, în calitate de ministru al Sănătății, se simte vinovat pentru tragedia din județul Neamț, Nelu Tătaru a răspuns: “Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost. Pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească”.

De asemenea, întrebat dacă s-a gândit să își dea demisia, ministrul a spus că nu.

“Sunt șapte luni și jumătate de când am girat sau gestionat o pandemie….M-am gândit la tot ce înseamnă tragedia, la tot ce au însemnat acei oameni, la familiile lor, la tot ce a însemnat un act medical de calitate și, făcând o analiză, deciziile pe care le voi lua în continuare sunt cele în care voi continua o activitate și o reformă în sistemul medical românesc”, a precizat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai afirmat că, dacă în stare de alertă, la fel ca în starea de urgență, spitalele județene puteau rămâne sub coordonarea Ministerului Sănătății, atunci se puteau face mai multe.

Pe de altă parte, duminică, Nelu Tătaru afirma că toți suntem vinovați pentru situația în care a ajuns sistemul de sănătate. “Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare, cred că suntem toți vinovați în această seară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație  medicală”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!