Nelu Tătaru: După 15 mai se va circula pe baza unei declarații verbale, dar motivul deplasării trebuie dovedit cu act

Publicitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat, luni, că după 15 martie se va putea ieși din localitate dacă există motive bine întemeiate, menționând că va fi o declarație verbal însoțită de documente, de exemplu un act de proprietate.

“După 15 mai românii vor circula fără acea declarație pe proprie răspundere în interiorul localității, dar vor respecta anumite precauții, trebuie neapărat respectate.

În afara localității se poate ieși doar din motive bine întemeiate – mergem să îngrijim pe cineva, un copil, mergem la o anumită proprietate pe care o avem, la munca câmpului. Deocamdată ne-am gândit că va fi verbală (declarația pe propria răspundere) și să putem dovedi cu ceva, un act de proprietate de exemplu. Trebuie să facem dovada pentru acest motiv întemeiat, să dăm adresa unde mergem și atunci se poate verifica”, a declarat ministrul Sănătății.

Potrivit setului de măsuri publicate de Ministerul de Interne propuse pentru perioada de după 15 mai, românii vor avea voie să circule în afara localităților, dar pentru anumite activități sunt impuse condiții.

Pe de altă parte, premierul României, Ludovic Orban, a anunțat două variante pentru ieșirea din localitate după 15 mai. “Au fost exprimate păreri pro și contra declarațiilor. Decizia se va lua după declararea stării de alertă. Există două variante: menținerea declarației scrisă sau pe telefon și a doua variantă ca persoanele oprite în filtre să declare scopul deplasării în afara localității”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!