Negocieri între Ucraina și Rusia. Se cere retragerea tuturor trupelor rusești

Publicitate

Primele negocieri directe dintre Rusia și Ucraina pentru a fi oprită vărsarea de sânge a soldaților din cele două state. De-a lungul zilei s-au făcut tot felul de supoziții referitoare la momentul în care cele două state se vor așeza la masa negocierilor și vor încerca să ajungă la o soluție comună.

Delegația ucraineană a sosit la granița cu Belarus pentru discuții cu Rusia. Principala temă de discuție fiind încetarea imediată a focului și retragerea trupelor din Ucraina. Acest demers a fost susținut și de alte state, precum China, în persoana șefului Ministerului chinez de Externe, scrie alephnews.ro.

Astfel, „Delegația ucraineană cere retragerea tuturor trupelor ruse, inclusiv din Crimeea și Donbass”, potrivit unui consilier al șefului biroului lui Zelenski, Arestovich, notează sursa citată.

Ideea unei negocieri între state a apărut la câteva zile de la intrarea trupelor ruse în Ucraina. De asemenea, Rusia se confruntă cu o condamnare universală și cu sancțiuni sporite din partea puterilor occidentale, din cauza asaltului neprovocat al Moscovei asupra Ucrainei.

Mediator al acestor negocieri este Alexander Lukașenko, președintele Belarusului. Principala cerință este aceea a încetării imediate a focurilor de arme.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!