Necaz mare pentru o familie din comuna Conțești în prag de iarnă! Casa i-a luat foc din cauza unei neglijențe a proprietarei

Publicitate

Necaz mare, duminică după-amiază,  pentru o familie din satul Mereni – comuna Conțești, în ajunul Sfântului Dumitru!

În prag de iarnă, un incendiu, pornit din cauza unei neglijențe a proprietarei, care a a încercat să aprindă focul la central termică, i-a distrus propria gospodărie.

Pompierii Detașamentului Titu și ai Gărzii de Intervenție Răcari s-au luptat peste trei ore pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins locuința, două anexe gospodărești și  numeroase bunuri materiale.

“În această după-amiază, pompierii dâmbovițeni au fost alertați, prin apel 112, despre producerea unui incendiu la o gospodărie din satul Mereni (comuna Conțești).

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două de la Garda Răcari și una de la Detașamentul Titu. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la două anexe gospodărești (cameră centrală termică alimentată cu lemne și o bucătărie de vară), precum și la acoperișul și mansarda locuinței.

A fost o intervenție dificilă, pompierii reușind lichidarea incendiului după 3 ore de luptă cu flăcările.

Din fericire nu au existat victime, dar pagubele materiale au fost însemnate. Au ars: acoperișurile anexelor (circa 40 metri pătrați) și locuinței (circa 180 metri pătrați) și bunuri materiale (apaaratură electronică și electrocasnică, obiecte de mobilier, materiale textile și lemne).

Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza neglijenței proprietarei care a încercat să aprindă focul la centrala termică turnând motorină peste jarul existent, moment în care s-a produs o răbufnire, combustibilul lichid s-a aprins și s-a răspândit în camera centralei”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

Atenție la utilizarea sistemelor de încălzire locală!

Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră, se interzice:

-utilizarea mijloacelor de încălzire (de orice tip) fără a fi supravegheate sau lăsate sub supravegherea copiilor;

-utilizarea altui tipă de combustibil decât cel destinat alimentării sistemului de încălzire;

-aprinderea focului în sobe/centrale termice prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;

-depozitarea materialului combustibil deasuprea sobelor sau uscarea hainelor sau a altor materiale combustibile pe sobe sau în imediata apropiere a lor;

-utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare;

-funcționarea sobelor supraîncălzite.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!