Naționala României de baschet feminin, înfrângeri cu Italia și Danemarca, în preliminariile Campionatului European. Din lotul tricolor a făcut parte și Gabriela Irimia, jucătoare la CSM Târgoviște

Echipa națională de baschet feminin a României a susținut, la sfârșitul săptămânii trecute, meciuri în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2021.

Selecționată tricoloră, antrenată de turcul Ayhan Avci, a întâlnit vineri și duminică, la Riga, Italia și Danemarca, în jocuri ce a contat pentru etapa a treia din grupa D a preliminariilor.

Tricolorele au pierdut ambele partide, după ce în fața Italiei s-a înclinat cu 68-90, iar în fața Danemarcei, cu 74-91. Pentru cele două meciuri, în lotul național s-a aflat și Gabriela Irimia, jucătoare legitimată la CSM Târgoviște.

Sportiva originară din Călărași a evoluat în ambele jocuri și a realizat un total de 5 puncte, după ce cu Italia a realizat 3 puncte, iar cu Danemarca 2.

Pentru cele două meciuri, alături de Gabriela Irimia, din lotul tricolor au mai făcut parte Annemarie Godri-Parău, Ioana Ghizilă, Kincso Kelemen, Nicolett Orba (toate Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Carla Popescu, Alina Podar, Tunde Kilin (toate CSM Satu Mare), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne Basket), Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca), Anca Sipoș, Romina Filip (ambele Agronomia București), Elisabeth Pavel (UMCS Lublin) și Dora Ardelean (FCC Baschet Arad).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!