Muzica, medicament pentru suflet. Concert simfonic extraordinar, dedicat cadrelor medicale, în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Publicitate

Ieri, în zi de mare sărbătoare creștin-ortodoxă, Vinerea Luminată, în care a avut loc sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu semnificație aparte despre vindecare, a avut loc concertul simfonic dedicat cadrelor medicale.

Evenimentul a fost atipic și a constituit o premieră pentru Târgoviște, Orchestra Simfonică ”Muntenia” și invitații săi au susținut concertul în curtea Spitalului Județean de Urgență.

În semn de prețuire pentru salvatorii de vieți omenești, pentru sacrificiile și eforturile continue pe care aceștia le întreprind și le-au întreprins de peste un an, concertul s-a intitulat „Onoare și Recunoștință Spitalului Județean de Urgență”.

Orchestra Simfonică „Muntenia”, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, l-a avut la pupitrul dirijoral pe maestrul Daniel Jinga. Sopranele Daniela Vlădescu și Stéphanie Radu, tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica, precum și baritonul Alexandru Constantin au fost cei care au transmis emoție prin voce.

”Sunt alături de noi, zi de zi, iar de un an sunt și în prima linie a luptei împotriva COVID-19!

Mulțumesc tuturor cadrelor medicale și angajaților din sistemul sanitar dâmbovițean pentru eforturile depuse, iar cel mai frumos mod este prin muzică!

Concertul organizat în onoarea dumneavoastră reprezintă o sinceră încercare de a vă arăta recunoștința și respectul nostru.

De asemenea, țin să mulțumesc artiștilor Orchestrei Simfonice «Muntenia» pentru concertul extraordinar susținut în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Datorită lor, muzica este, într-adevăr, medicament pentru suflet”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!