A murit o legendă a cluburilor Flacăra Moreni și Petrolul Ploiești. Rămas bun, căpitane!

Publicitate

Petrică Butufei, unul dintre fotbaliștii emblematici de la Flacăra Moreni și Petrolul Ploiești s-a stins din viață. Acesta este o adevărată legendă a celor două echipe fotbal din județele Dâmbovița și Prahova. Apărătorul „cu 7 inimi” așa cum era cunoscut de suporterii celor două formații a fost căpitan la ambele cluburi, iar în luna iunie a acestui ar fi împlinit 69 de ani.

Debutul pe prima scenă a fotbalului românesc l-a realizat la 21 august 1977, în partida Petrolul Ploieşti – ASA Tg. Mureş, încheiată nedecis, scor 0-0.

În anul 1987, la vârsta de 32 de ani, s-a transferat la Flacăra Moreni (pe atunci în Divizia A), cu care a ajuns, sub conducerea antrenorului Ion Nunweiller, să evolueze în cupele europene, în toamna anului 1989 întâlnind celebra echipă FC Porto.

În anul 1992 a renunţat la cariera de fotbalist, după două sezoane în divizia B, trecând pe banca tehnică, printre grupările antrenate numărându-se Chimia Brazi (a reuşit promovarea în Divizia C, în anul 1998), Petrolul Băicoi sau Petrolul III Ploieşti.

„S-a stins din viață Petrică Butufei, o legendă a clubului Flacăra Moreni. Rămas bun, căpitane! Galeria morenară este alături de familia îndurerată”, este mesajul de condoleanțe transmis de Marinică Macaran, unul dintre liderii galerriei Flacăra Moreni.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!