A murit Nelu Ploieșteanu. Marele solist de muzică lăutărească fusese infectat cu coronavirus

Doliu în lumea artistică din România! Un alt nume greu al muzicii lăutărești a urcat la ceruri. În această dimineață a decedat îndrăgitul cântăreț de muzică de petrecere Nelu Ploieșteanu. Marele solist de muzică lăutărească și acordeonist a murit răpus de COVID. Acesta se afla de o bună perioadă internat la reanimare în stare foarte gravă.

Mara Bănică a fost cea care a făcut anunțul de trecerea în neființă a lui Nelu Ploieșteanu:

“Speram să nu primesc niciodată vestea asta…Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu și să-ți Odihnească sufletul în rai”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieșteanu a murit exact la o săptămână după Cornelia Catanga și la circa doi ani de la moartea fiului său.

Ion Dumitrache (născut pe 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova), nume de scenă Nelu Ploieșteanu, este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

Acesta a cântat de la vârsta de 18 ani în satul natal, iar cu timpul a învățat să cânte  la pian, dar și la acordeon. A făcut armata un an și patru luni la Brașov, și la Timișoara. După armată, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de Revistă “Ion Vasilescu” avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

A cântat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere.

În 1979 pleacă pentru prima dată într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda). Au urmat după aceea turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte 6 luni rămânea în țară. Ultima sa plecare internațională a avut loc în Germania, în 1996.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!