A murit generalul Andrei Kemenici

Publicitate

Generalul Andrei Kemenici a trecut neființă, confirmă membrii familiei, care au venit cu un mesaj de condoleanțe.

“A fost, este şi va rămâne în sufletele noastre. La bine şi la greu, ne-a fost tată, bunic, străbunic, soț, comandant, camarad. A ales să părăsească această lume la fel de demn cum a trăit. În linişte.
Golul rămas în urma lui nu se poate măsura în cuvinte. Se simte şi se trăieşte cu fruntea sus, bărbăteşte şi demn, aşa cum ne-a învățat întotdeauna.
Rămas bun! Să ne veghezi în continuare!”.

Generalul în rezervă Andrei Kemenici este născut la 25 noiembrie 1936 la Bicaz, judeţul Neamţ. A absolvit şcoala de ofiţeri de Antiaeriană de la Braşov. La 22 decembrie 1989, Kemenici era ofiţer activ al Armatei Române şi avea gradul de colonel. El era comandantul UM 01417, dar şi comandantul Garnizoanei Târgovişte, unde de la 22 decembrie ora 18.30 şi până la 25 decembrie ora 14.45 au fost ţinuţi sub pază soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu.

“După procesul şi execuţia Ceauşeştilor, Kemenici este autorul unei decizii cu iz comic. În perioada 22 – 25 decembrie a consumat zeci de lăzi cu muniţie pentru a se bate cu un inamic inexistent. Liceul din vecinătatea UM01417, de pe Aleea Trandafirilor, a fost ciuruit de jos şi până sus. Unitatea sa nu avea însă nicio urmă de glonţ. Aşa că a dat ordin ca pe faţada comandamentului să fie pictate anumite semne care să dea impresia că asupra unităţii s-a tras. Iscusinţa meseriaşilor l-a dat de gol pentru că semnele de gloanţe au fost pictate numai până la înălţimea scării zugravului. Andrei Kemenici este acum pensionar şi îmbracă haina militară numai la parade la care sunt invitate şi cadrele în rezervă”, potrivit adevarultargoviste.ro

În 2015, Andrei Kemenici a devenit cetățean de onoare al municipiului Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!