Municipiul Târgoviște, ZERO LEI la rectificarea bugetară, singura localitate din județ exclusă de guvernul liberal. Reacție dură a primarului Cristian Stan

Publicitate

”BĂTAIE DE JOC FAȚĂ DE COPIII TÂRGOVIȘTENI” – transmite revoltat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan,  care critică dur hotărârea de guvern de rectificare bugetară și alocare de bani pentru primării.

”Nu credeam niciodată că se poate ajunge la așa ceva, dar nebunia electorală și disperarea bolnavă a unora sunt de necuprins cu mintea. În neputința lor, niște indivizi jalnici s-au gândit să pedepsească un municipiu întreg, capitală județului Dâmbovița, doar că să-și satisfacă niște iluzii de scurtă durată.

HG 758/10.09.2020, rectificare bugetară și alocare de bani pentru toate unitățile administrativ-teritoriale, sprijin înaintea deschiderii anului școlar. În județul Dâmbovița sunt 89 de UAT-uri. Au primit bani 88 dintre ele. SINGURA UNITATE EXCLUSĂ DE LA FINANȚARE ESTE MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE!!!

E pur și simplu, fără cuvinte. Sunt atât de indignat, atât de furios. Cât de lipsit de scrupule să fii, ca guvern, ca partid politic, să pedepsești un oraș întreg pentru că primarul e de la alt partid? Cât de găunos să fii ca și candidat PNL pentru primărie încât să susții această monstruozitate? Cât de disprețuitor? Cât de groaznic?

Efectiv, nu am cuvinte de furie.

E cel mai josnic atac pe care acest Guvern PNL l-a dat la copiii târgovișteni. Aici învață o treime dintre elevii întregului județ. Aici există cea mai mare infrastructură educațională. Aici sunt oameni fără coloratură politică, fără vină.

Nu am făcut niciodată asta, dar acum vă rog pe toți cei din Târgoviște, din Dâmbovița, să distribuiți această informație. E semnul nostru de revoltă față de un lucru profund nedrept”, este mesajul transmis de primarul municipiului Târgoviște.

Dincolo de situația revoltătoare, edilul a ținut să transmită un gând aparte ”pentru toți cei care, astăzi, în condiții absolut speciale, încep anul școlar. O spun fără rezerve: am un infinit respect și o uriașă recunoștință pentru absolut toți, copii, părinți, educatori, învățători, profesori”.

Totodată, edilul a reiterat situația existentă în momentul de față în infrastructura educațională de la Târgoviște:

” autorizații sanitare pentru TOATE unitățile de învățământ;

 avem autorizații ISU la aproximativ 90% dintre unitățile de învățământ, mai puțin cele la care se lucrează la obținerea acestora / suntem printre puținii din țară cu această situație foarte bună;

 am asigurat tuturor unităților de învățământ bugete pentru începerea anului școlar / bugetul total este de 4.117.000 lei (care poate fi angajat) / chiar și grădinițele au bugete în jur de 100.000 lei fiecare;

 avem investiții FĂRĂ PRECEDENT în unitățile de învățământ din Târgoviște: 14 proiecte = 120.000.000 lei.

Această este relația corectă între administrație și educație, nu vorbe pe hârtie.

Vă doresc tuturor mult, mult succes în noul an școlar! Să întoarceți în favoarea voastră toate eventualele greutăți și să-l faceți de excepție prin rezultate!”, a încheiat primarul Târgoviștei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!