Municipiul Târgoviște va beneficia de un stadion ultramodern! Au început lucrările la „Dâmbovița Arena”

Publicitate

O nouă arenă la cele mai înalte standarde se construiește în municipiul Târgoviște! Este vorba de „Dâmbovița Arena” din apropierea Dâmbovița Mall. La finalul lucrărilor, construcția va reprezenta o adevărată bijuterie.

Lucrările la noua arenă au debutat în ultimele zile din luna septembrie. Zilnic câteva buldozere pregătesc terenul pe care în scurt timp va începe săparea la fundații. Așa cum se cunoaște, pe 14 iunie 2023, executivul Consiliului Județean Dâmbovița a predat proiectul tehnic Companiei Naționale de Investiții, care care va finanța întreg complexul sportiv din vecinătatea Dâmbovița Mall.

 

Noul stadion Dâmbovița Arena, dispus pe subsol, parter și 3 etaje, va avea o capacitate de 12.402 locuri, dar și: pistă de atletism, peste 500 de locuri de parcare (23 pentru persoane cu dizabilități și 29 de locuri pentru motociclete), peste 100 de locuri pentru biciclete, 2 locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor, spații pentru alimentație și comerț, vestiare (jucători, atleți și arbitri), săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu pentru control antidoping și teren de antrenament separat de suprafața de joc.

De asemenea, au fost prevăzute 712 locuri VIP, 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori, dar și 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.
Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.
Costurile întregii investiții vor fi 70 milioane euro, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița va fi de 5 milioane euro și terenul pus la dispoziție pentru investiție.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!