Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de educație!

Publicitate

În ultimii doi ani, zeci de școli, licee, grădinițe și creșe au suferit transformări radicale în municipiul Târgoviște.

Orașul nostru a obținut locul 3 în cadrul unei cercetări de amploare denumită “Raportul național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale”, cercetare realizată de către Societatea Academică din România!

Despre importanța acestei recunoașteri naționale a vorbit primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în mandatul căruia infrastructura educațională a reprezentat și reprezintă un deosebit de important capitol: ”Ceea ce s-a întâmplat în municipiul Târgoviște în ultimii ani, în domeniul investițiilor în Educație este fără precedent în istoria urbei. Reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale au făcut obiectul unei campanii spectaculoase de accesare de fonduri europene și guvernamentale, dublate de un efort consistent de la bugetul local. Am înțeles că datoria de căpătâi a unei administrații responsabile este de a crea facilitățile normale desfășurării unui act educațional de calitate.

Am finalizat sau avem în curs de execuție proiecte în toată aria de infrastructură educațională: creșe, grădinițe, școli și licee, finanțate din toate sursele posibile: prin Programul Operațional Regional, prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau prin Grupul de Acțiune Locală. Nu a fost o simplă reabilitare, ci, în majoritatea cazurilor, o transformare propriu-zisă față de ceea ce era, înainte, unitatea de învățământ: lucrări de extindere, reabilitare și consolidare, recompartimentări ale corpurilor existente pentru reorganizarea si eficientizarea activității și comunicării în cadrul instituțiilor, amenajarea de cabinete psihologice, medicale și izolatoare, săli de mese, birouri si anexe pentru materiale didactice, săli multifuncționale, vestiare, eficiență energetică, săli de sport și baze sportive moderne.

Investițiile în infrastructura destinată învățământului antepreșcolar, preșcolar și școlar au reprezentat unul dintre segmentele cele mai consistente de canalizare a fondurilor, pornind de la înțelegerea conceptului că investiția în educație nu va fi niciodată irosită, ba dimpotrivă”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

În ultimii ani, la Târgoviște, s-au derulat mai multe proiecte de anvergură privind reabilitarea, extinderea, modernizarea sau chiar construirea de la zero de unități școlare.

Enumerăm o parte dintre acestea: reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 13 din Târgovişte”, realizare Bază sportivă la Colegiul Naţional “Constantin Carabella”, extindere, reabilitare (consolidare, recompartimentare), modernizare și echipare Creșele nr. 8, 13, 14 și 16, eficientizare energetică prin reabilitarea şi consolidarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 15, construirea unei grădinițe noi în cartierul Sagricom, extinderea, reabilitarea, modernizarea şi echiparea Şcolilor Gimnaziale „Mihai Viteazul”, „Matei Basarab”, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea Grădiniţei nr. 8 „Rază de Soare”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!