Municipiul Sibiu intră de luni în carantină. Are cea mai mare rată de infectare din România

Publicitate

Coronavirusul a ajuns de neoprit în județul Sibiu! Începând de luni, 16 noiembrie, municipiul Sibiu, orașele Tălmaciu, Cisnădie, dar și satul Șelimbăr vor intra în carantină, pentru o perioadă de două săptămâni.

Anunțul a fost făcut public, astăzi, de secretarul de stat Raed Arafat, care a transmis că, în weekend, va fi introdusă o măsură suplimentară.

„Mall-urile și magazinele nealimentare vor fi închise pe perioada weekend-urilor”, a precizat Raed Arafat, după ședința specială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Alături de acesta s-a aflat și vicepremierul Raluca Turcan, care a precizat că, la nivelul instituțiilor județului Sibiu au fost luate unele măsuri, precizând că, după demisia directorului DSP, așteaptă și demisia managerului Spitalului Județean Sibiu.

Decizia de a carantina municipiul Sibiu, satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu vine după ce specialiștii în sănătate publică au făcut o analiză de risc și au transmis Intitutulului Național de Statistică propuneri pentru introducerea de măsuri suplimentare. INSP a avizat favorabil propunerile făcute de Direcția Publică de Sănătate Sibiu, iar carantinarea celor patru localități a fost anunțată, vineri, de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având joi, o Rât de 7, 78 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mia de locuitori.

Sibiul este a patra reședință de județ care este pusă în carantină după Zalău, Baia Mare și Slobozia.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!