Municipiul Moreni va avea centură ocolitoare, care va traversa și localitățile Gura Ocniței și I. L. Caragiale

73

Conducerea Consiliului Județean are proiecte importante și pentru infrastructura municipiului Moreni!

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a demarat discuțiile pentru o centură ocolitoare cu primarul imarul Constantin Dinu, astfel încât să fie găsit traseul optim pentru varianta ocolitoare a Moreniului.

”Cât de curând, voi veni cu o propunere de hotărâre în Consiliul Județean Dâmbovița pentru realizarea studiului de fezabilitate, în urma acestuia reieșind lungimea traseului, eventualele poduri, pasaje, intersecții, dar, foarte important, se vor estima și sumele necesare.

Moreni are nevoie de o centură ocolitoare, nu doar din perspectiva micșorării valorilor de trafic din localitate. Investiția în acest tip de drum reprezintă o reală oportunitate de dezvoltare atât pentru municipiu, cât și pentru comunele din jurul acestuia, aceasta centură urmând să traverseze localitățile Gura Ocniței și I.L. Caragiale.

De asemenea, parcurile industriale și fabricile din zonă vor avea o infrastructură rutieră care să le asigure condiții de transport mult mai rapide și mai sigure”, a declarat șeful administrației județene.

Vă reamintim că peste 877 de milioane de euro vor fi alocați pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ 290 de km de drumuri naționale, expres și TransRegio, dar și variante ocolitoare în Dâmbovița!

Toate aceste proiecte și investiții fac parte din Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, document pe care ministrul social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a transformat într-o strategie de dezvoltare a rețelelor de transport neapărat necesară accesării de fonduri europene în următorii ani.

CJ Dâmbovița și-a asumat proiecte extrem de importante, printre care construirea de la zero a inelelor de centură a municipiului Târgoviște și a orașelor Pucioasa și Fieni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!