Motivul pentru care Sorana Cîrstea s-a retras de la Olimpiadă: “Am refuzat orice ajutor”

Publicitate

Târgovișteanca Sorana Cîrstea și-a motivat, printr-un mesaj pe Instagram, neparticiparea la Jocurile Olimpice, după ce Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a amenințat că va tăia din finanțarea Federației Române de Tenis ,fiind mâhnit de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sorana Cîrstea a scris: ”Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea.

Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc, aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra”, a scris Cîrstea, pe Instagram.

Vă reamintim că Eduard Novak a declarat, după refuzul jucătoarelor de tenis de a participa la JO: ”Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii. De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz”, a scris Eduard Novak, pe Facebook, pe 1 iulie.

FRT i-a răspuns ministrului, precizând că sportivele care sunt calificate la simplu nu refuză să concureze, ci au probleme fizice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!