Momente groaznice trăite de un arbitru la un meci de Liga a 6-a. A fost lovit şi scuipat. “Se putea ajunge la mai mult”

Publicitate

Momente groaznice trăite de un arbitru târgoviștean la meciul dintre Universitatea Băleni – Comerțul Viișoara (3-4), ce a contat pentru etapa a 9-a din cadrul Ligii a 6-a dâmbovițene. La finalul partidei dintre cele două formații, centralul întâlnirii, Bogdan Tița, a fost lovit și scuipat de unul dintre jucătorii echipei gazdă.

Nervozitatea jucătorului agresor a pornit după ce arbitrul i-a arătat cartonaș roșu, cu două minute înainte de finalul meciului. “În minutul 88, la scorul de 4-3 pentru Viișoara, s-a produs tot scandalul. În acel minut, un jucător de la Băleni a lovit intenționat cu mingea arbitrul, iar cel din urmă i-a arătat cartonașul roșu. Cum spiritele s-au încins în totalitate după eliminare, centralul întâlnirii a arătat trei minute, iar apoi a fluierat finalul jocului. În momentul când arbitrul a vrut să se îndrepte spre vestiare, unul dintre jucătorii de la Băleni l-a lovit. În meleul creat, arbitrul a fost lovit și scuipat, iar cei care au intervenit pentru a calma spiritele au fost oamenii de ordine și viceprimarul comunei. Dacă nu interveneau ei se putea ajunge la mai mult. Cert e și faptul că în momentul când pe teren și-a făcut apariția și Mihai Zaharia, jocul a căpătat cote intense. E posibil ca el să fi jucat pe fals, deoarece ar mai fi jucător și la Pierșinari. Din ce-am văzut eu, al treilea arbitru delegat nu a fost prezent”, ne-a declarat un martor al meciului.

Mihai Zaharia: “A fost scandal, dar arbitrul nu a fost lovit”

Oficialii Universității Băleni susțin cu tărie că arbitrul nu a fost lovit și că el fost cel care a stricat meciul. Mai mult de atât, delegatul de la Băleni, Mihai Zaharia, a considerat că totul a fost premeditat. “Da, a fost scandal, dar arbitrul nu a fost bătut. Un jucător de-al echipei noastre l-a lovit cu mingea, dorind să dea o pasă în lateral. La această fază totul a fost neintenționat, iar arbitrul i-a dat cartonaș roșu. Pentru ce i-a dat roșu nu am înțeles? Mai mult de atât, el a fluierat finalul jocului cu zece minute mai devreme. După ce a oprit meciul s-a creat un meleu în jurul său, iar unul dintre jucătorii mei l-a scuipat. Totul a fost întărâtat de Irinel Cârstea, de la Viișoara, fiindcă mi-a cerut toată săptămâna să-i dăm meciul. I-am spus că nu pot sa fac așa ceva, ținând seama că la joc ajung primarul și viceprimarul localității. I-am spus că dacă câștigă pe bune îi felicit, dacă nu, asta e. Mi-a zis că dacă nu-i dau meciul vorbește cu arbitrii. Sunt de părere că arbitrii au stricat jocul. Probabil, că în meleul acela o fi încercat cineva să-l lovească, dar eu mi-am luat jucătorii de acolo cât am putut de repede. Ne-a dat roșu degeaba. A fost japcă pe față. Arbitrul nici nu a avut un raport oficial. I-am adus niște coli să scrie echipele. Cum să vină un arbitru la meci fără raport oficial? Mie nu-mi place să fiu sclavul nimănui”, ne-a declarat Mihai Zaharia, delegat al Universității Băleni. Interesant a fost și faptul, că al treilea arbitru delegat, Timotei Dedu, nu a mai ajuns la meci!
Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!