Modernizată ca la carte, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Târgoviște e gata să-și redeschidă porțile

Publicitate

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Târgoviște au parte de o veste excelentă la început de februarie! Unitatea de învățământ din Microraionul IX  își va redeschide porțile după un amplu proces de extindere, reabilitare, dotare și modernizare ca la carte.

Astfel, chiar de luni, 8 februarie, cei 950 de elevi ai școlii se vor putea bucura de una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România, potrivit edilului orașului Târgoviște, Cristian Stan.

Proiectul implementat aici, cu o valoare totală de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) și finanțat din fonduri europene, a echivalat cu transformarea din temelii a unității școlare, care este reabilitată în întregime, construindu-se numai puțin de 6 corpuri de clădire și realizând-se creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36. În plus, s-a construit o sală de festivități, o bibliotecă, s-a extins sala de sport, s-a realizat un teren de sport exterior, s-au construit grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.

Totodată, școala se bucură de foarte dotări specifice, în sensul că fiecare clasă va beneficia, în afara mobilierului, de videoproiector, ecran de proiecție, imprimantă multifuncțională sau calculator (all in one PC).

Tot urmare a investiției amintite, au fost dotate complet laboratoarele, s-a instalat un sistem de monitorizare video, dar și un sistem de sonorizare.

Așa cum se cunoaște, de luni, 8 februarie, copiii merg la cursuri în funcție de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!