Modernizări fără precedent în infrastructura rutieră morenară! Bani europeni și prin Programul ”Anghel Saligny” pentru 25 de străzi

Publicitate

Vești bune pentru infrastructura rutieră a municipiului Moreni, mulți ani în suferință, acum urmând să beneficieze de ample modernizări.

După finalizarea procedurilor administrative, la începutul lunii iulie, primarul Constantin Dinu va semna ordinul de începere a lucrărilor pe cinci străzi.

Este vorba despre un proiect derulat pe fonduri europene, în valoare de 5.275.115,15 lei (fără TVA).

Lucrările care vor fi executate includ: asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei; amenajare sens giratoriu (în zona LIDL); amenajare parcări și trotuare; realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară.

Pe de altă parte, un alt lot de străzi vor beneficia de reabilitare în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

A fost aprobată finanțarea pentru două proiecte importante ce prevăd lucrări de reabilitare și modernizare a 3,550 km străzi din Moreni, cu o valoare de 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Celălalt lot cuprinde modernizarea a 3,827 km străzi din Moreni, cartier Schela Mare, valoarea proiectului fiin de 5.439.817,76 lei. Străzile incluse în investiție sunt:  Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Islazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor, Uranus.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!