Modernizarea Drumului Național 7 Bâldana – Titu nu va mai avea loc prea curând

Publicitate

Veste proastă pentru dâmbovițeni! Lărgirea la 4 benzi a Drumului Național 7 Bâldana – Titu nu va mai avea loc prea curând.

Conform unei declarații a directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, firma care a câștigat licitația pentru realizarea proiectului a renunțat.

La jumătatea anului trecut, licitația fusese adjudecată de societatea comercială PORR Construct SRL, cu terț susținător PORR BAU GmBH Austria. Principalul motiv pentru care contructorul a sistat lucrarea a fost reprezentat de OUG 114 care a crescut salariul din construcții la un minim de 3 000 de lei, mult peste nivelul de la momentul licitației. În condițiile existente, firma câștigătoare a licitației a transmis că nu mai poate susține acțiunea antreprenoriatului de a finaliza lucrarea. Valoarea ofertei câștigătoare, adică proiectare și execuție, fusese de 173.924.257,77 lei fără TVA.

Proiectul a întâmpinat numeroase dificultăți în ultimii ani, iar acum acesta a fost oprit. Pentru DN 7 Bâldana – Titu documenația se va actualiza în 2020, iar apoi va fi reluată procedura de licitație pentru acest tronson de drum național. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!